Esperi Koti Ventusranta

Kruunupyy

Etusivu > Hoitokodit päihdekuntoutujille > Esperi Hoitokoti Ventusranta, Kruunupyy

Esperi Koti Ventusranta tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Ventusrannassa on yhteensä 16 asiakaspaikkaa.

Ventusrannan työntekijät, joilla on neuropsykiatrisen valmentajan koulutus, hyödyntävät koulutuksen erilaisia menetelmiä ja valmennuskeinoja työssään. Valmennusta voidaan toteuttaa niin yksilö-, kuin myös ryhmätasolla, riippuen asiakkaiden tarpeista. Valmennuksessa keskitytään ongelmien sijaan realistisiin tavoitteisiin, niiden saavuttamiseen ja onnistumisen kokemuksiin.

Tavoitteenamme on asiakkaan kokonaisvaltainen tukeminen muutoksessa kohti itsenäistä elämäntapaa. Asumisaika määritellään yhteistyössä lähettävän tahon, asiakkaan ja palveluasumisen ohjaajan kanssa. Muita tavoitteita asumiselle voivat olla esimerkiksi elämänhallinnan tukeminen, arjen taitojen harjoittelu, vuorokausirytmin vakiinnuttaminen, rauhoittuminen, omaan päihteistä vapaaseen minään tutustuminen, tunteiden tunnistaminen ja itseilmaisu.

Jokaisella asiakkaalla on oma huone. Yhteistiloista löytyy olohuone, ruokasali, sauna ja keittiö. Modernit tilamme sijaitsevat luonnonkauniilla paikalla, muutaman kilometrin päässä Kruunupyyn keskustasta. Ventusranta sijaitsee kauniin metsän laidalla ja kesäisin pihassa asustelee kanoja, ankkoja sekä lampaita.

Toimintaamme ohjaa yhteinen toimintatapa, toipumisorientaatio. Ydinajatus on, että asukkaalla on mahdollisuus ja oikeus vaikuttaa omaan elämäänsä niin paljon kuin mahdollista. Asukas määrittelee yhdessä henkilöstön kanssa, mitä hyvä elämä, onnellisuus ja kuntoutuminen hänelle tarkoittaa. Meillä toipumisorientaatiota kuvataan MIELI-sanan avulla, joka muodostuu termeistä mahdollistaminen, ilo ja toivo, elämän merkityksellisyys, liittyminen yhteisöön ja identiteetti.

Yksikkömme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Soteri-rekisteriin.

Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Hei, kerron mielelläni lisää yksiköstämme. Tervetuloa tutustumaan!

Pauliina Hansen
yksikönpäällikkö, asiakasvaraukset
tavoitettavissa arkisin klo 9-15

050 428 5795
pauliina.hansen@esperi.fi

Janette Räihälä
tiimivastaava

050 562 8384
janette.raihala@esperi.fi

sairaanhoitaja

050 521 0719

ohjaajat

040 806 8118