Esperi Hoitokoti Hermanni

Kokkola

Etusivu > Hoitokodit päihdekuntoutujille > Esperi Hoitokoti Hermanni, Kokkola

Esperi Koti Hermanni tuottaa asumispalvelua syrjäytyneille ja syrjäytymisuhan alla oleville sekä vankilasta vapautuville päihdeongelmaisille. Hermanni tarjoaa päihteettömän ympäristön elämiseen sekä riippuvuuksista kuntoutumiseen.

Asumiselle asetetaan yhdessä tavoitteet asukkaan, palvelunostajan sekä Hermannin henkilökunnan kanssa. Hermannissa työntekijät ovat paikalla aina kahdessa vuorossa 7-22 välisenä aikana.

Hermannissa asuminen on tilapäistä ja asumisen jakson pituus arvioidaan yksilöllisesti yhdessä asukkaan kanssa. Asumisen aikana asukkaan elämänhallintaa vahvistetaan ja hänen verkostoja tuetaan aktiivisesti. Asukasta sitoutetaan talon ulkopuolisiin palveluihin, jotta itsenäinen elämä mahdollistuisi tulevaisuudessa ja tukea olisi myös silloin saatavilla. Lisäksi asukasta motivoidaan sitoutumaan päihdeavopalveluihin, jotka tukevat hänen päihteettömyyttä.

Omaohjaaja kulkee asukkaan rinnalla koko asumispalvelujakson ajan. Moniammatillisissa tiimeissä arvioidaan, miten asiakasta voidaan tukea parhaalla mahdollisella tavalla. Hermanni tekee myös jatkuvasti tiivistä yhteistyötä kunnan aikuissosiaalityön kanssa.

Hermanni tarjoaa päihteetöntä elämäntapaa tukevaa toimintaa. Talon asukkailla ja muilla kävijöillä on mahdollisuus mm. viettää aikaa päihteettömässä ympäristössä, osallistua ryhmätoimintaan, käyttää nettiä ja tietokonetta, tavata kavereitaan turvallisesti, saunoa ja pestä pyykkiä, käyttää punttisalia, osallistua virkistystoimintaan, harrastuspiireihin ja retkiin sekä saada työntekijän ohjausta, neuvontaa ja keskustella henkilökohtaisesti asioistaan.

Asumispalveluyksikkö on 24-paikkainen, joista kaksi huonetta sopii lievästi liikuntarajoitteisille. Jokaisella asukkaalla on käytössään valmiiksi kalustettu huone. Sen lisäksi käytössä ovat yhteiset oleskelu- ja keittiötilat, sauna, pyykinpesutila, olohuone ja kuntosali.

Yksikkömme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Valveri-rekisteriin.

Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Hei, kerron mielelläni lisää yksiköstämme. Tervetuloa tutustumaan!

Pauliina Hansen
yksikönpäällikkö, asiakasvaraukset
tavoitettavissa arkisin klo 9-15

050 428 5795
pauliina.hansen@esperi.fi

Sofia Karrola
tiiminvastaava-sosiaaliohjaaja

040 806 8122

ohjaajat

040 806 8121