Esperi Hoitokoti Ratamo

Säkylä

Etusivu > Hoitokodit päihdekuntoutujille > Esperi Hoitokoti Ratamo, Säkylä

Esperi Koti Ratamo tarjoaa asumispalveluja päihdekuntoutujille Säkylän keskustassa. Päihderiippuvuuden lisäksi asukkailla voi olla psyykkisiä ja/tai fyysisiä sairauksia ja käytössä liikkumisen apuvälineitä. Ratamossa on yhteensä 15 ympärivuorokautisen palveluasumisen (tehostettu palveluasuminen) sekä 15 yhteisöllisen asumisen (palveluasuminen) asukaspaikkaa.

Asumisjakson pituus vaihtelee yksilöllisesti. Ratamo voi olla asukkaan koti pitkäänkin tai hän tulla kuntoutumaan sovitun ajanjakson. Ohjaajat antavat tukea päihderiippuvuuteen, taloudellisten asioiden hoitamiseen, itsensä hoitamiseen, vuorokausirytmin ylläpitoon, sosiaalisten taitojen harjoitteluun, apuvälineiden käyttöön sekä arjen askareisiin.

Asumispalvelu sisältää kalustetun huoneen, liinavaatteet, ateriat viidesti päivässä, pyykkihuollon ja tarvittaessa huoneen siivouksen. Perusterveyspalveluissa käytetään Säkylän terveysasemaa ja erikoissairaanhoito määräytyy asukkaan kotipaikkakunnan mukaan.

Jokaiselle asukkaalle nimetään omaohjaaja, joka vastaa kokonaisvaltaisesti asukkaan henkilökohtaisten asioiden sujumisesta. Ratamossa toimitaan kuntouttavan työotteen mukaan eli toiminnan suunnittelussa henkilökunta ottaa huomioon asukkaan yksilöllisen toimintakyvyn – jokainen asukas tekee sen verran mitä pystyy. Asukkaille laaditaan myös omien tavoitteiden pohjalta kuntoutumissuunnitelma, jota seurataan kuukausittain.

Toiminta-ajatuksenamme on tarjota turvallinen ja viihtyisä ympäristö asukkaillemme. Sekä toimintaympäristö että tapa, jolla kohtaamme asukkaat on yksilöllinen ja asukkaan erityispiirteet huomioiva.

Ratamossa tuetaan asukkaan viihtyvyyttä, sosiaalisuutta, toiminnallisuutta ja omatoimisuutta. Asukkaita ohjataan löytämään mielekästä tekemistä, joka tukee kuntoutumissuunnitelmissa asetettuja tavoitteita. Ohjaajat pitävät viikoittain erilaisia toiminnallisia ryhmiä sekä tukevat/rohkaisevat asukkaita talon ulkopuoliseen toimintaan.

Huomioimme lisäksi omaisten mukanaolon asukkaan elämässä. Läheisillä on mahdollisuus asiakkaan luvalla osallistua hoitokokouksiin ja häntä koskevaan päätöksentekoon. Kotiemme arkea voit kätevästi seurata myös Instagramistamme!

Asunnot ovat yhden hengen huoneita, sisältäen oman WC:n ja suihkun. Asukkaat saavat halutessaan sisustaa huoneen oman mieltymyksen mukaan – vuode ja yöpöytä kuuluvat peruskalustukseen. Kaikki tilat, sisäänkäynnit ja ulkoalueet on suunniteltu esteettömiksi.

Asukkaiden käytössä on oman huoneen lisäksi ruokasali, kaksi oleskelutilaa sekä sauna. Erilaisia ryhmiä varten on oma tilansa. Yksikkö sijaitsee viihtyisällä alueella, terveyskeskuksen välittömässä läheisyydessä Säkylässä. Vajaan puolen kilometrin päästä löytyy myös ruokakauppoja, kaksi kuntosalia ja kirjasto. Järvenranta sijaitsee kävelymatkan päässä.

Yksikkömme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Soteri-rekisteriin.

Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Hei, kerron mielelläni lisää yksiköstämme. Tervetuloa tutustumaan!

Nina Aksentjeff
yksikönpäällikkö
tavoitettavissa arkisin klo 9-15

044 329 6640
nina.aksentjeff@esperi.fi

Mia Ruohonen
sairaanhoitaja-tiiminvastaava
Tavoitettavissa arkisin klo 9-15

050 453 5247
mia.ruohonen@esperi.fi

ohjaajat 1

050 470 0740

ohjaajat 2

050 308 6652